Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 20. 19:17

Tiny Takami: 3 millió forintos multimédiás mindenes

A Tiny által megjelentetett Takami nevű otthoni multimédiás szórakoztató mindenes készülék egy dobozban kínálja korunk összes szórakoztatóelektronikai berendezését.

A Tiny által megjelentetett Takami nevű otthoni multimédiás szórakoztató mindenes készülék egy dobozban kínálja korunk összes szórakoztatóelektronikai berendezését.

A Takami (ami japán nyelven annyit tesz, hogy kitűnő ötlet) felhasználói nézhetik és rögzíthetik a tévéadásokat, hallgathatnak CD-t vagy az internetről letölthetnek mp3 formátumú audioanyagokat, játszhatnak, szörfözhetnek az interneten, elektronikus leveleket küldhetnek és fogadhatnak valamint élvezhetik kedvenc DVD filmjeiket is.

A Tiny Takami tehát egyben PC, digitális jukebox, CD és DVD lejátszó és videomagnó. A Takami képes az összes fogható TV-adást a képernyőre vetíteni és képes ezek közül egyet vagy többet rögzteni. A számítógépes játékokat a mellékelt vezeték nélküli billentyűzettel irányíthatjuk, de a gép bármilyen szabványos USB eszközt képes kezelni, így csatlakoztatható hozzá joystick, nyomtató vagy webkamera.

A Tiny Takami sajnos nem olcsó mulatság. Alapkiépítésben 999 angol fontot kérnek érte, ebben a csomagban a készüléken kívül mindössze egy sztereó hangszóró, egy távirányító és egy vezeték nélküli billentyűzet található. Igényesek rendelhetik a gépet 15 inches LCD kijelzővel (1499 font), ínyencek pedig választhatják a DTS házimozi hangrendszert és a 42 inches gázplazma kijelzőt. Ezért a kiépítésért már 6999 fontot kell leszurkolni, ami mintegy 3 millió magyar forint. Jó szórakozást kívánunk!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról