Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 19. 09:33

Új gépekkel rukkolt elő a Palm

Mint azt már korábban jeleztük , a Palm ma végre bemutatta új kéziszámítógépeit, amelyek az m500 sorozat tagjai.

Mint azt már korábban jeleztük, a Palm ma végre bemutatta új kéziszámítógépeit, amelyek az m500 sorozat tagjai.

A Palm m500 és Palm m505 modellek egyaránt 33 MHz-en működő Motorola Dragonball VZ processzorra épülnek, 4 MByte flash memória mellett 8 MByte RAM található bennük. A számítógépeket egy teljesen új, apró méretű bővítőporttal látták el, amelyekbe 8-256 MByte méretű SD vagy MultiMediaCard modulokat helyezve gépünk még több alkalmazás, adat vagy multimédiás tartalom tárolására lehet alkalmas.

A Palm m500 és m505 modellek között a különbség, hogy míg az m500 gép monokróm kijelzővel rendelkezik, az m505 65.000 szín megjelenítésére képes oldalról megvilágított képernyőt kapott. Érdekesség, hogy az m505 gép Graffiti kézírásfelismerő-felülete is megvilágítható.


A Palm m500 és m505: szemrevaló páros

A Palm m500 és m505 számítógépekben a Palm OS 4.0 operációs rendszer található. A szoftver újdonságként támogatja az USB portot, a plug-and-play bővítést, az időzónákat, továbbfejlesztették a web clipping lehetőségeket, beépítették az SMS támogatást valamint megfelelő mobiltelefonal összekötve a Palm gép címjegyzékéből egy gombnyomással tárcsázható a kívánt telefonszám.

A mai napon a Palm hét bővítőkártyát is piacra dobott, amelyek a Palm m500 sorozat tagjaival használhatók. Ezek között három útikalauz (az Egyesült Államok, Európa és Kelet-Ázsia legnagyobb városairól), egy szótár, egy 10 játékot tartalmazó modul található a backup kártya és egy 16 MByte kapacitású memóriabővítő mellett. A kártyák ára 29 és 49 dollár között van.

A Palm m500 és m505 számítógépek elegáns ezüst színű házban kerülnek forgalomba. Az újdonságnak számító lítium-polimer akkumulátorjuk segítségével akár 3-4 hetet is használhatók egy feltöltéssel. Az asztali számítógéppel való kommunikációt a mellékelt USB portra csatlakoztatható bölcső segítségével végzik.

A Palm az m500 sorozat készülékeit áprilisban kezdi értékesíteni, az európai megjelenés pedig májusban esedékes. A Palm m500 gép ára 399 dollár, a színes kijelzővel ellátott Palm m505 modellért 449 dollárt kérnek. Ezzel egyidőben a Palm Vx számítógép árát 399 dollárról 349 dollárra csökkentette a Palm.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról