Szerző: roberto

2001. március 15. 00:57

A Transmeta kiadta mobil Linux rendszerének első bétáját

[The Register, Transmeta] A Transmeta két napja, március 13-án közzétette az eddig Mobile Linux néven emlegetett rendszerének forráskódját. A mobil eszközökbe szánt disztribúció neve Midorira változott, ez japánul annyit jelent: zöld, utalván arra, hogy ez egy környezetbarát, energiatakarékos operációs rendszer.

[The Register, Transmeta] A Transmeta két napja, március 13-án közzétette az eddig "Mobile Linux" néven emlegetett rendszerének forráskódját. A mobil eszközökbe szánt disztribúció neve Midorira változott, ez japánul annyit jelent: zöld, utalván arra, hogy ez egy környezetbarát, energiatakarékos operációs rendszer. A rendszerrel már több hírünkben is foglalkoztunk, az igazi újdonság az, hogy most a Midori első bétájának a forráskódja is elérhető. A Transmeta külön site-ot indított rendszer számára, ahol a Midorival kapcsolatos híreket, újdonságokat, a cég terveit és a dokumentációt is megtalálhatjuk.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról