Szerző: Vörös Péter

2001. március 12. 10:19

Elbocsátások a Solectronnál is

[Bloomberg, CNET] A Solectron a világ legnagyobb CME (contract manufacturer of electronics - szerződéses elektronikai gyártó) vállalata is elbocsátásokba kezdett, mivel a megrendelő iparágak sorra hanyatlanak. Az elbocsátások mind az átmeneti, mind a teljes munkaidős alkalmazottakat érintik szinte az összes regionális gyártási központban, de pontos számok nem láttak napvilágot. Annyi bizonyosnak tűnik, hogy a legtöbb elbocsátás az átmeneti alkalmazottakat fogja érinteni - a cég viszonylag sok átmeneti alkalmazottal működik azért, hogy a keresletnek megfelelően gyorsan át tudják állítani a termelést.

A Solectron számos iparágban érdekelt és az elbocsátások a gazdasági visszaesésnek köszönhetőek, amely a technológiai szektor összes szegmensét érinti. A cég egyebek között a Cisco Systems-nek, az Ericssonnak, az IBM-nek, a Lucent Technologies-nek, a Nortel Networks-nek és a Sony-nak gyárt berendezéseket ill. készülékeket. A Cisco éppen múlt pénteken jelentette be azt, hogy 8000 alkalmazottól válik meg ez év végéig.

A cég második pénzügyi negyedévét március 3-val zárta, ennek az eredményeit március 19-én jelenti be a Solectron. Januárban annyit közölt a cég, hogy nagyjából a várakozásoknak megfelelően alakulnak második pénzügyi negyedéves ill. a pénzügyi éves eredményei: megerősítették azt, hogy a második pénzügyi negyedévben 5,4-5,7 milliárd $ lesz a forgalom, míg a profit részvényenként 29-39 cent lesz. A 2001-es pénzügyi évre a cég 23 milliárd $-os forgalmat és részvényenként 1,22-1,25$-os nyereséget vár.

A Solectron részvényárfolyama 2,36$-ral (8,24) 26,29$-ra csökkent pénteken, azon a napon, amikor az általunk megfigyelt technológiai részvények egy kivétellel mind visszaestek és a Nasdaq index 5,35%-kal esett vissza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról