Szerző: Vörös Péter

2001. március 10. 08:43

A Cisco megerősítette, hogy 8000 fővel csökkentik a cég létszámát

[CNET, TechWeb] A telefon vállalatok és más nagyvállalati vevők keresletének csökkenése miatt a Cisco Systems úgy határozott, hogy 5000 fővel csökkenti teljes munkaidős állományát. Tom Galvin, a cég szóvivője szerint a csökkentést 'kényszerű lemorzsolódással' fogja elérni a Cisco. Az átmeneti munkások és a külsős, szerződéses alkalmazottak számát is 3000-rel csökkentik, míg az utazási költségvetést 60%-kal szállítják le. A cégnek 44 ezer teljes munkaidős és 5 ezer átmeneti alkalmazottja van.

Február 6-án a Cisco bejelentette, hogy a mostani negyedév forgalma akár 5%-kal is csökkenhet az előző negyedévhez képest - ez az első ilyen csökkenés lenne azóta a 11 év óta, hogy a céget jegyzik a tőzsdén. A Cisco és az olyan riválisok, mint a Nortel Networks forgalma jelentősen megérzi a gazdasági nehézségekből fakadó alacsonyabb keresletet a telefon vállalatok ill. más nagyvállalati vevők részéről.

Christian Koch, a Trusco Capital Management egyik elemzője szerint a Cisco-nak drasztikus lépéseket kell tennie annak érdekében, hogy a működési költségeket meg tudják fogni - és a mostani létszámleépítés pontosan ezt célozza.

Az utóbbi hat negyedév során 23 ezer alkalmazottat vett fel a Cisco, ami azt jelenti, hogy több, mint kétszeresére nőtt az állomány ez alatt az idő alatt. Most egy időre legalábbis megfordulni látszik ez a trend ...

Az Intel csütörtökön jelentette be azt, hogy 5 ezer alkalmazottól válik meg és csökkentette az első negyedévre vonatkozó forgalom előrejelzését, mivel a szinte minden üzletágban csökkent a kereslet.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról