:

Szerző: Vörös Péter

2001. március 9. 14:27

A Dell ultrakönnyű készülékkel bővíti fogyasztói laptop kínálatát

A lépéssel a Dell az Apple és a Sony példáját követi az ultravékony laptop-ok piacán. A Dell szóvivője szerint az új Inspiron 2100-es modell egy az egyben mása a vállalati piacra szánt Latitude LS400-nak, a mostani megjelentetés oka az, hogy a cég reagál a fogyasztók kéréseire. A jövőbeni változatoknak lesznek a vállalati modelltől eltérő, specifikus funkciói is, de egyelőre csak a név és a megcélzott piac más a két notebook-nál.

A vékony-és-könnyű és ultrahordozható laptop-okat főként a japán gyártók preferálták korábban, ld. Toshiba, Hitachi és különösen a Sony. Az Apple egyértelműen a Sony Vaio sikerén felbuzdulva készítette el új, G4, titánium, ultrahordozható notebook-ját. Most a Dell is úgy döntött, hogy nem maradhat le erről a vonatról.

Az Inspiron 2100 és a Sony Vaio Z505 egyaránt 12"-os kijelzővel rendelkezik - ezt Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója nem túl előnyösnek nevezte: az Apple újdonsága ti. 15,2"-os átmérőjű, aminek 1152x768-as felbontását figyelembe véve könnyen beszélt ... (ld. az alábbi képátmérő összehasonlító képet).

Az Inspiron 2100-ban az új, alacsony fogyasztású 700 MHz-es Pentium III processzor található, XGA kijelző (12"-nál 1024x768-as felbontás elég kicsi ...), ATI Rage Mobility M grafikus vezérlő, integrált modem és hálózati vezérlő, 5 GB-os HDD és 64-256 MB SDRAM. A készülék súlya 1,54 kg. Külső dokkoló segítségével további perifériákat lehet notebook-hoz csatolni. A készülék ára 1.899$-nál kezdődik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.