:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 9. 11:57

A Handspring jövő hétfőn mutatja be legújabb gépét, de a Palm sem tétlenkedik

[CNet] Bár a karácsonyi vásárlási szezonban az alsó kategóriás olcsó kéziszámítógépek fogytak a legjobban, a két legnagyobb piaci szereplő most a felső kategóriás terméksorozatát újítja meg.

[CNet] Bár a karácsonyi vásárlási szezonban az alsó kategóriás olcsó kéziszámítógépek fogytak a legjobban, a két legnagyobb piaci szereplő most a felső kategóriás terméksorozatát újítja meg.

A Handspring várhatóan hétfőn mutatja be Visor Edge névre keresztelt készülékét, amely Motorola Dragonball VZ processzorát és 8 MByte memóriáját a Visor Platinum-ból örökölte. A Visor Edge fém házban kerül forgalomba és új bővítőcsatlakozót is kapott. Természetesen a meglevő Springboard modulok is használhatók, ám a csatlakoztatásukhoz szükség van a géphez mellékelt adapter "hátizsákra".

A Palm a hírek szerint egy héttel a Handspring után a CeBIT kiállításon mutatja be hasonló kategóriás kéziszámítógépépét, amely monokróm és színes kijelzős változatban egyaránt kapható lesz. A monokróm Palm m500 és a színes Palm m505 lítium-polimer akkumulátorral rendelkeznek. A Palm m505 érdekessége, hogy nem a megszokott háttérvilágításos képernyőt alkalmazták, hanem oldalról világítják meg a kijelzőt.

A gyártó valószínű nagyon megirigyelhette a Handspring gépek bővítőcsatlakozóját, mert az új Palm gépeken is lesz egy ilyesféle port.

A Palm új gépeiről már régóta szivárognak az információk. A monokróm kijelzővel ellátott változat ára 399 dollár lesz, a színes verzió pedig 449 dollárba kerül majd. A Handspring Visor Edge várható ára 400 dollár körül alakul.

A Palm új gépein már a Palm OS 4.0 operációs rendszer található, a Handspring gép vásárlóinak azonban be kell érnie a Palm OS 3.5 szoftverrel, ráadásul a Handspring gépekben egyáltalán nincs lehetőség az operációs rendszer frissítésére.

A Palm ezen a héten mutatta be m105 típusú kéziszámítógépét, amely 199 dolláros árával és cserélhető színes előlapjaival főleg a fiatalok kedvenc játékszere lehet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.