:

Szerző: Vörös Péter

2001. március 9. 09:36

Továbbra is jelentősen esik a Yahoo részvényárfolyama

Tegnap a cég részvényárfolyama 3,25$-ral (15,52%-kal) 17,69$-ra esett vissza, miután lemondott a Yahoo vezérigazgatója, Timothy Koogle és a cég jelentősen csökkentette profit-kilátásait. Számos elemző vitte le a cég besorolását ill. első negyedéves nyereség előrejelzéseit.

Szerdán a Nasdaq-on felfüggesztették a Yahoo részvényeinek kereskedését, mivel fontos bejelentést vártak - a piaci zárás után a cég bejelentette, hogy új elnök-vezérigazgatót keresnek Timothy Koogle helyére és hogy az első negyedéves forgalom ill. nyereség jóval az előzetes várakozások alatt maradt. Koogle továbbra is az igazgatótanács elnöke marad.

Az elemzők az új elnök-vezérigazgató hírét pozitívumként értékelték, bár Koogle utódja egyelőre ismeretlen. A cégnek immár új pénzügyi vezérigazgatója és új elnök-vezérigazgatója lesz - valamint jelentős frissítések történtek az értékesítés élén és fontos posztokon Európában és Ázsiában.

Lanny Baker, a Salomon Smith Barney egyik elemzője szerint a Yahoo-nál egy olyan vezetőre van szükség, aki a média üzletben sokkal jártasabb, mint Koogle volt. Az egyik lehetséges jelölt Bob Pittman, az AOL Time Warner működtetésért felelős vezérigazgatója - ő azonban tegnap azt nyilatkozta a Reuters-nek, hogy "egyáltalán nem érdekli" a Yahoo állás. Baker szerint a cég első negyedéves forgalma 170-180 millió $ lesz, ami kb. 25%-kal alacsonyabb, mint a korábbi várakozások.

Chris Dixon, a UBS Warburg egyik elemzője szerint a Yahoo kemény versenyben áll a hirdetési bevételekért a hagyományos médiákkal és az utóbbi hónapokban nem állt túl jól ebben a versenyben. Rövid távon éppen ezért a bevétel jelentős része függ a vállalati megoldás ill. az üzleti szolgáltatások részlegeken.

A vetélytársakat sem érte túl jól a Yahoo zuhanása: a CNET Networks részvényárfolyama 1,13$-ral (10,65%-kal) 9,44$-ra, míg a AOL Time Warner részvényárfolyama 0,80$-ral (1,77%-kal) 44,50$-ra esett vissza.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.