Szerző: Barna József

2001. március 8. 22:28

Elemzők szerint a Microsoft XBox-projektje leghamarabb öt év múlva lehet nyereséges

[Reuters] Minthogy fórumunkban is felmerültek kérdések az Xbox feltételezett árával és sikerével kapcsolatban, úgy gondoltuk, hogy érdemes e témával egy hírben is foglalkozni:

[Reuters] Minthogy fórumunkban is felmerültek kérdések az Xbox feltételezett árával és sikerével kapcsolatban, úgy gondoltuk, hogy érdemes e témával egy hírben is foglalkozni:

Wall Street-i elemzők szerint a Microsoft közel 2 milliárd dollárnyi veszteséget könyvel majd el a konzol piacra dobásával az elkövetkezendő években, s körülbelül öt évre lesz szüksége ahhoz, hogy nullszaldós legyen a befektetés. Csak ezután, a 2006-os pénzügyi évben várható évi 500-1000 millió dolláros működésből származó jövedelem.

Az előrejelzések szerint a cég a 2002-es pénzügyi évben (2001. július 1-től 2002. június 30-ig) körülbelül 5 millió, a 2003-asban 8 millió, míg a 2004-esben 10 millió konzolt ad majd el. Azonban a Microsoft számára az XBox előállítási költsége 380 USD. A javasolt végfelhasználói ár jelen pillanatban 299 USD, melyből 50 dollárt a viszonteladók kapnak meg. Így a cég minden egyes eladott konzollal 130 dollárt veszít.

Természetesen a jövedelem nagy részét a konzolhoz készített szoftverek eladásától reméli a Microsoft, melyek eladási volumene - a tervek szerint - egyenes arányban növekszik majd a konzolok eladási számával. Mivel azonban a PlayStation2 egyéves előnnyel rendelkezik majd (ami 20 millió eladott konzolt jelent) az XBox megjelenésekor, a Microsoft igen komoly hátránnyal indul.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.