:

Szerző: mz

2001. március 8. 18:19

Megkezdődött a Microsoft Visio 2002 bétatesztelése

[Micosoft] Megkezdődött a Microsoft Visio 2002 rajzoló és diagramkészítő szoftver bétatesztelési periódusa. A májusban megjelenő szoftver a Microsoft első saját fejlesztésű Visio terméke 2000 januárja óta, amikor is a szoftveróriás megvásárolta a termék eredeti fejlesztőjét és tulajdonosát, a Visio Corporationt.

A most megjelenő verzióval a Microsoft egyszerűsítette a termékvonalat, nagymértékben fejlesztette a szoftver vizuális eszköztárát, s összehangolta a Visio-t az Office-szal és egyéb Microsoft termékekkel.

A felhasználók visszajelzései alapján a Microsoft termékvonal egyszerűsítése mellett döntött, melynek eredményeként ezentúl a szoftvernek csak két változata lesz kapható.

Az általásnos üzleti felhasználásra szánt Visio Standard segítségével könnyedén lehet folyamat- és szervezeti ábrákat, valamint határidőnaplókat készíteni.

A Visio Professional kiterjedt rajzoló és diagramkészítő funkcionalitása az elsősorban műszaki területen dolgozó felhasználók (rendszergazdák, mérnökök, ellátási vezetők, szoftverfejlesztők ) számára nyújt könnyed, kézenfekvő megoldásokat. A Visio Professional egyesíti a korábban a Visio 2000 Tecnical és Professional kiadásaiban fellelhető megoldásokat. A felhasználók mostantól immár egyetlen termék segítségével készíthetnek diagramokat hálózatokról, adatbázisokról, szoftver alkalmazásokról, web site-okról és sematikus ábrákat rajzolhatnak gyártástechnológiai, elektrotechnikai, gépészeti és rendezési tervekhez. Aki pedig még ennél is többre vágyik, megvásárolhatja majd a Microsoft Visio Enterprise Network Tools kiegészítő szoftvert, amelyhez egyéves Visio Network Center előfizetés jár. E website online hozzáférést nyújt a legújabb Visio megoldásokhoz, hálózati eszköz formákhoz, hálózati dokumentáció forrásokhoz, hogy a tervezők még könnyebben készíthessenek hálózati diagramokat, könyvtári szolgáltatási topológiákat.

A Visio 2002 béta verziója mától ingyenesen letölthető a Microsoft oldaláról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.