Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 8. 16:27

Az elmúlt héten a Dreamcast volt a legkelendőbb konzol Japánban

A Sega nemrégiben jelentősen csökkentette Dreamcast konzoljának az árát. A gép már csak 86 dollárnak megfelelő yen-be kerül, az alacsony ár azt eredményezte, hogy a február 26 és március 4 közötti héten a Dreamcast volt a legkelendőbb konzol a japán piacon.

A Dreamcast-ból egy hét alatt közel 41,000 darabot adtak el a kereskedők, míg a népszerűségi listát korábban toronymagasan vezető Sony Playstation2-ből 38,000 példány fogyott. A harmadik helyet a Nintendo Game Boy Color szerezte meg, amiből annak ellenére eladtak 21,000 darabot, hogy heteken belül várható a minden eddiginél jobbnak ígérkező Game Boy Advance.

A Sega a Dreamcast veszteséges előállításából adódó pénzügyi nehézségei miatt még januárban beszüntette a konzol gyártását, de a gép tulajdonosainak nem kell aggódniuk, mert ebben az évben még legalább 100 új játék jelenik meg Dreamcast-ra.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról