Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 8. 12:12

A Compaq bővíti népszerű iPaq Pocket PC termékcsaládját

A Compaq vonzó külsejű iPaq Pocket PC kéziszámítógépe volt a tavalyi év egyik legnagyobb slágere. A készülék magas, 499 dolláros ára ellenére rendkívül jól fogyott, még a Compaq is kénytelen volt beismerni, hogy nem tudják kielégíteni a keresletet. A készülék segítségével a houstoni szémítógépgyártó egycsapásra megduplázta részesedését a kéziszámítógépek piacán.

A Compaq vonzó külsejű iPaq Pocket PC kéziszámítógépe volt a tavalyi év egyik legnagyobb slágere.

A készülék magas, 499 dolláros ára ellenére rendkívül jól fogyott, még a Compaq is kénytelen volt beismerni, hogy nem tudják kielégíteni a keresletet. A készülék segítségével a houstoni szémítógépgyártó egycsapásra megduplázta részesedését a kéziszámítógépek piacán.


Az iPaq Pocket PC a vásárlók kedvencévé vált

A Compaq nemrégiben jelentette be az iPaq Pocket PC monokróm kijelzővel szerelt változatát, és egy hónapon belül újabb taggal bővül a család, ugyanis várható a 64 MByte memóriával felvértezett iPaq.

A megduplázott memóriaméreten kívül a jövevény vezeték nélküli internet-elérési lehetőséget is kínál továbbá egy bővítő segítségével akár két PCMCIA kártya kezelésére is képes. A Compaq szerint a hamarosan megjelenő bővítőkártyák segítségével az iPaq Pocket PC akár GPS (global positioning system, műholdas tájoló) vevőként is működhet vagy közvetlenül kapsolódhat a nagyvállalati hálózatokhoz.

A hamarosan megjelenő számítógép áráról egyelőre nem tudunk, a Compaq képviselője csak annyit árult el, hogy drágább lesz az eredeti 32 MByte-os verziónál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról