Szerző: Vörös Péter

2001. március 6. 07:56

A Compaq iPAQ Pocket PC nyerte el a 2001. évi Mobility Awards "Év terméke" díját

[Compaq] A Compaq Computer Corporation tegnap közzétett bejelentése szerint a Compaq iPAQ Pocket PC-t választották az "Év termékének" az Arizona állambeli Phoenix-ben immár hetedik alkalommal megrendezett Mobility Awards díjkiosztó ünnepségen. Az iPAQ Pocket PC-t emellett a zsebszámítógép/kézi számítógép kategóriában is díjjal jutalmazták. A Compaq MP2800 Microportable Projector a személyi projektorok termékcsoportban, a Compaq Biometrics PC-kártya pedig az adat- és fizikai biztonság témakörében nyert díjat.

A Mobility Awards rendezvényt a mobil számítástechnikai és adatkommunikációs piacok vezető információforrásaként számon tartott Mobile Insights szponzorálta. A díjakat az iparág mintegy harminc szakértője, újságírója és elemzője által titkosan leadott online szavazatok alapján ítélték oda, akik a mobil számítástechnikai hardverek és szoftverek huszonhét kategóriájában, összesen több mint 150 termék közül választhattak.

Az iPAQ Pocket PC mostani győzelme csupán a legutóbbi az elismerések hosszú sorában. A számítógép ötcsillagos értékelést kapott a PC Magazintól; a ZDNet a technológiai áttörést jelentő megoldásoknak odaítélt "Tech Trendsetter Award" díjjal jutalmazta; a Popular Science folyóirat a 2000. év "egyik legnépszerűbb terméke" címmel tüntette ki; a CNET a tavalyi esztendő legjobb eszközévé nyilvánította; míg a Pocket PC Magazine szerkesztői különdíjjal ismerte el.

További érdekesség, hogy a Guinness World Records tudomány és csúcstechnológia kategóriájában jelenleg a Compaq iPAQ Pocket PC kéziszámítógépet tartják számon a világ "legerősebb személyes digitális segítőjeként" (Personal Digital Assistant).

A 2000-ben bevezetett Compaq iPAQ 206 MHz-es processzorral és 240x320 pixel felbontású érintésérzékeny színes LCD-képernyővel rendelkezik. Az iPAQ-ban 32 MB RAM és 16 MB ROM található, súlya akkumulátorral együtt 178,6 gramm. A fémburkolattal ellátott iPAQ magassága13 cm, szélessége 8,35 cm, amely 7,75 cm-re vékonyodik, vastagsága pedig 1,59 cm. A gyorsaság érdekében valamennyi fontosabb alkalmazás, így a Microsoft Word, Excel, Outlook és Explorer "Pocket PC" változatai a ROM-ban kaptak helyet. Az iPAQ e-könyvek megjelenítésére és WAV vagy MP3 hangfájlok visszajátszására is képes. Hangszóróval és fejhallgató-csatlakozóval, nyolcirányú kurzorblokkkal és a drót nélküli alkalmazásokhoz infravörös porttal rendelkezik. Memóriája és funkcionalitása az alapmodellre csúsztatható különféle burkolatokkal bővíthető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról