:

Szerző: Vörös Péter

2001. március 6. 01:18

Az Ericsson 2006-ig 5,1 milliárd $-t fektet be Kínában, ez több, mint kétszerese a cég eddigi kínai befektetéseinek

Az Ericsson AB, a világ harmadik legnagyobb mobiltelefongyártója azt tervezi, hogy a következő 5 év alatt több, mint megduplázza eddigi befektetéseit Kínában - jelentette a hivatalos kínai hírügynökség, a Xinhua, Li Xiangping-et, az Ericsson (China) Co. alelnökét idézve. Tavaly októberrel bezárólag a svéd multinacionális cég 2,4 milliárd $-t fektetett be Kínában. Li Xiangping szerint a cég bővíteni fogja meglévő három mobiltelefon gyárát és öt év alatt mintegy 5,1 milliárd $-t fog befektetni Kínában.

Tavaly az Ericsson 3 millió mobiltelefont adott el Kínában, ez a cég globális eladásainak 10% körül van. Az Ericsson 12%-os piaci részesedése a harmadik helyhez volt elegendő tavaly az első helyezett Motorola (32%) és a második helyezett Nokia (29%) mögött. Az Ericsson becslései szerint 2004 végére 287 millió mobiltelefon előfizető lesz Kínában, amely a cég második legnagyobb piaca az Egyesült Államok mögött.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.