Szerző: roberto

2001. március 4. 11:45

A Napster szűrni fogja a zenéket

[CNET, ZDNet] Ahogy az már várható volt , a Napster üzemeltetői pénteken úgy döntöttek, hogy többezer dal le- és feltöltését --egy lehetséges szigorú bírósági döntést elkerülendő-- szűrni fogják. A pénteki bejelentés szerint első körben (már ezen a hétvégén) körülbelül egymillió fájlt fognak szűrni, ez nagyjából 5600 dalt jelent, köztük a Metallica, Dr. Dre és mások szerzeményeivel.

[CNET, ZDNet] Ahogy az már várható volt, a Napster üzemeltetői pénteken úgy döntöttek, hogy többezer dal le- és feltöltését --egy lehetséges szigorú bírósági döntést elkerülendő-- szűrni fogják. A pénteki bejelentés szerint első körben (már ezen a hétvégén) körülbelül egymillió fájlt fognak szűrni, ez nagyjából 5600 dalt jelent, köztük a Metallica, Dr. Dre és mások szerzeményeivel.

Az elemzők szerint azonban még ha a Napsternek be is kell zárnia, már annyi más hasonló szolgáltatás létezik, pl. a Napsterre erősen hasonlító iMesh vagy a decentralizált Gnutella, hogy a 64 milliónyi Napser-felhasználó máshol is képes lesz folytatni a csereberét, a hivatalos szervek pedig aligha lesznek képesek a gyorsan változó, új és újabb szoftverek követésére.

Az elmúlt napokban máris megnövekedett a Napster-rivális programok letöltéseinek száma, a tendencia elég világos: az emberek nem a Napsterhez, hanem a zenék szabad csereberéjéhez ragaszkodnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról