:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 1. 16:03

A BMW.WilliamsF1 csapat a Compaq támogatásával tör az élre

[Mmd] A BMW.WilliamsF1

[Mmd] A BMW.WilliamsF1 csapat erőssége, Ralf Schumacher és az új kolumbiai reménység, Juan Pablo Montoya bíznak abban, hogy a 2001. évi Forma-1-es Bajnokság futamain ki tudják ütni a nyeregből a Ferrari vagy a McLaren versenyzőit. Remélik, hogy a Compaq támogatásával javítani tudják csapatuk teljesítményét, és a tavalyi harmadiknál előkelőbb helyezést érnek majd el.

Új versenyautójuk, az FW23 az egy éve indított Compaq-együttműködés valamennyi előnyét hasznosítja. "Nagy izgalommal várom, hogy Ralf Schumacherrel egy csapatban versenyezhessek. Célunk, hogy a világ a Forma-1 történetének legsikeresebb csapataként tartson minket számon. A BMW.WilliamsF1 csapat működésében központi szerepet játszik a technológia. A Compaq megoldásai és szakértőink műszaki felkészültsége révén szeretnénk a tavalyi harmadiknál előkelőbb helyen végezni, vagyis az előző évinél több pontot gyűjteni, hogy a két Forma-1-es élcsapat valamelyikét kiüthessük a nyeregből" - nyilatkozta Juan Pablo Montoya.

Az Inspiration technológia által nyújtott versenyelőny A BMW.WilliamsF1 csapat nemzetközi technológiai partnereként, számítástechnikai megoldásainak és teljes technológiai platformjának szállítójaként a Compaq ismét visszatért az autóversenyzés világába. A versenypályán felállított háttérhálózatokban működő nagy teljesítményű Alpha és ProLiant DL380 szerverektől az Armada noteszgépekig, az autók megtervezéséhez és a teljesítménynöveléshez biztosított segítségtől a kutatás-fejlesztésig és az azonnali döntéshozatalt támogató futamelemzésekig illetve telemetriáig, a Compaq számos eszközzel hozzájárul a csapat sikeres szerepléséhez.

Annak érdekében, hogy a csapat mérnökei elemezhessék a versenypályára vonatkozó adatokat - függetlenül attól, hogy éppen Melbourne-ben, Monacóban, Malajziában, a BMW müncheni vagy a WilliamsF1 angliai központjában tartózkodnak - a Compaq a BMW.WilliamsF1Team valamennyi tagja számára, tér is időbeli korlátozás nélkül biztosítja az autókról készült felvételek valós idejű megtekintésének lehetőségét. Az információ-megosztás révén a csapat maximális hatékonysággal vetheti latba kollektív készségeit és szakértelmét az eredményes szereplés elősegítésére.

"Bár az első helyet mindig a versenypályán elért sebesség dönti el, a versenyző pontossága és teljesítménye mögött rejlő csapatmunka is kulcsfontosságú" - magyarázta Andy Hope, a BMW.WilliamsF1 informatikai vezetője. "Az egész csapat a Compaq technológiájára támaszkodik a sebességgel, a felfüggesztéssel, a forgatónyomatékkal, a hidraulikával és a hőmérséklettel kapcsolatos precíz teljesítményadatok beszerzésében. Ez a műszaki háttér a lelke mindennek - a Compaq eszközei gondoskodnak arról, hogy mindig időben megérkezzenek a másodperc töredéke alatt meghozandó döntéseket alátámasztó statisztikák."

A Forma-1 ötvenéves történetében a Compaq az első olyan informatikai vállalat, amely élvonalbeli csapattal kötött főszponzori megállapodást. "A Forma-1 több millió rajongót vonz szerte a világon. Az öt kontinensen megrendezett évi 17 futam kitűnő lehetőséget biztosít a hatékony szponzori szereplésre. Piacvezető technológiai és innovációs szerepünkre támaszkodva, továbbra is szívesen működünk együtt a BMW.WilliamsF1 munkatársaival. Olyan, nagyvállalati megoldásokká integrálható, csúcsminőségű és megbízható termékekkel látjuk el őket, amelyek a világon mindenütt segítik a csapatot a helytállásban.

A Compaq-kal folytatott együttműködés első évének sikerei, a teamtagok tehetsége és a technológiai színvonal alapján a BMW.WilliamsF1 csapatnak az idei évadban minden esélye megvan arra, hogy legyőzze versenytársait." - vélekedett Rob Walker, a Compaq EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régiójának elnökhelyettese és üzemeltetési vezérigazgató-helyettese.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.