Szerző: Kovács Attila

2001. március 1. 14:49

Kiadták a GNOME és az ötödik lábujj 1.4 Beta2 változatát

Megjelent a GNOME legújabb bétája, az 1.4 Beta, melyet a verziószámon túl még a "Hit Me Baby, One More Time" névre is elkereszteltek. (Csak nem Britney-rajongók a GNOME fejlesztői?) A KDE mellett a másik legkedveltebb linuxos desktop új változata ugyan még csak béta állapotú, de a fejlesztők nagy reményeket fűznek hozzá. Amennyiben letöltitek és megpróbáljátok felpakolni, akkor még lehetnek problémák a csomagok fordítása és/vagy telepítése során, de ezt a béta állapotnak lehet betudni... Szóval csakis vállalkozó kedvű embereknek ajánlott erre az új változatra frissíteni.

A GNOME közösség még az GNOME1.4 Beta2-vel együtt bejelenette a GNOME Fifth Toe 1.4 Beta2-t is, ami végsősoron nem más, mint apró kiegészítőprogramok a GNOME-hoz. Ezek a programok nem képezik a GNOME desktop szerves részét, de teljesen kompatibilisek azzal. Gondolom, sokatok kérdezi, hogy miért "ötödik lábujj"? Ajánlom, hogy sasoljátok meg picit közelebbről a GNOME jelvényét és akkor rájöttök. :)

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról