:

Szerző: roberto

2001. február 27. 20:10

A hecckampány tovább folytatódik, a RedHat ügyvezető igazgatója válaszol a Microsoft vezetőinek

A két tábor közötti hetek, sőt hónapok óta tartó vita tovább folytatódik. A kampányt a Microsoft vezetője, Steve Ballmer indította azzal, hogy egy interjúban cége legnagyobb vetélytársaként a Linuxot nevezte meg. Az elmúlt héten pedig a Microsoft platformokért felelős alelnökének, Jim Allchinnak a kijelentésére adott válaszokkal voltak tele a Linuxos siteok. Allchin úgy vélte: a nyílt forrás, a GPL licenc veszélyes, gátolja a fejlesztést és az innovációt.

A legújabb fejlemény az ügyben a RedHat ügyvezető igazgatójának, Matthew J. Szuliknak a közleménye. A közlemény a Microsoft vezetői által hangoztatott három legfontosabb vádat cáfolja meg. Szulik úgy gondolja, hogy a Linux nem kiforratlan termék, a félkész termékek képtelenek lennének a szerverpiacon 30%-os részesedést elérni. Továbbá a Linux és a nyílt forrású fejlesztési modell nem veszélyezteti Microsoft üzletét, csupán a Microsoft által gyakorolt, dominancián és korlátozott választási lehetőségeken alapuló üzleti stratégiáját fenyegeti.

Allchin állításait Szulik bizarr vádaskodásnak tekinti. A nyílt forrású program a felhasználóké, ilyen programokon alapszik az internet is. Ami az innovációt illeti, nos a Microsoft valószínűleg többet tett mások fejlesztéseinek visszaszorítása terén annál, mint amennyit a nyílt forrású projektek valaha is tenni fognak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.