Szerző: Vörös Péter

2001. február 26. 08:17

Intel, Network Appliance: 7-éves, 1 milliárd $-os megállapodás

[CNET, TechWeb, Yahoo Finance] A pénteken bejelentett megállapodás értelmében a Santa Clara (Kalifornia) központú Intel a Network Appliance tárolási eszközeit fogja használni adatközpont részlegénél, míg a Sunnyvale (Kalifornia) központú Network Appliance Intel chip-eket és egyéb alkatrészeket fog venni. A két cég közötti egyezmény ezenkívül szabadalom megosztásra, közös technológiai fejlesztésre és szabványok kialakítására is vonatkozik.

A mostani ügylet egy 1992-ben kötött egyezmény folytatása. A pontos pénzügyi részleteket nem hozták nyilvánosságra a felek.

Egyes elemzők szerint sem az Intel, sem a Network Appliance számára nem túl fontos a mostani bejelentés. Jeremy Lopez, a Morningstar félvezető elemzője szerint az ügylet nem túl nagy jelentőségű, mivel az adatközpontok csak egy kis részét képezik a cég tevékenységének - méghozzá egy viszonylag kevéssé sikeres részét. Shebly Seyrafi, az A.G. Edwards tárolási elemzője szerint a Network Appliance sem nyer túl sokat az ügylet révén, mondván annak volumene miatt nem várható, hogy jelentősen befolyásolná a cég életét - mindazonáltal persze jó dolog jóban lenni a félvezetőipar vezetőjével.

Más szakértők szerint azonban igenis fontos a most bejelentett megállapodás: A Network Appliance ti. éppen most tér át az eddig használt Alpha processzorokról az Intel processzorokra: ennek révén a cég gyorsabban fogja tudni piacra dobni termékeit, mint az EMC, a Sun és az IBM. Ron Johnson, az Evaluator Group elemzője szerint, ha két olyan piacvezető cég áll össze, mint az Intel és a Network Appliance, akkor a potenciális haszon jelentősen nagyobb, mint a nyilvánosan bejelentett összeg.

A Network Appliance legutóbbi negyedévében olyan vevőket nyert meg magának, mint az Airbus Industrie, az Oracle és a Texas Instruments.

Az Intel részvényárfolyama pénteken 0,06$-ral (0,21%-kal) 29,94$-ra esett vissza, míg a Network Appliance részvényárfolyama 0,13$-ral (0,37%-kal) 33,94$-ra emelkedett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.