Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 21. 14:43

Az Intel továbbfejleszti hálózati processzorcsaládját

[Mmd] Az Intel Corporation új, gyorsabb hálózati processzorral és robosztusabb szoftver eszközökkel

[Mmd] Az Intel Corporation új, gyorsabb hálózati processzorral és robosztusabb szoftver eszközökkel erősítette meg az Internet Exchange Arhitecure (IXA) névre hallgató hálózati architektúráját, hogy megfeleljen az Internet forgalmát kezelő berendezésekkel szembeni egyre növekvő igényeknek.

Egy éven belül ez a második jelentős fejlesztés mind az Intel IXP1200 hálózati processzorcsalád, mind a hozzá kapcsolódó szoftverfejlesztő eszközök területén. Az Intel új szoftverfejlesztő készlettel (SDK) és az új Intel Microengine C fordítóval segíti elő a sokféle szolgáltatást nyújtó hálózati eszközök fejlesztését.

Az Intel IXP1200 hálózati processzor szintén új, harmadik verziója gyorsabb belső végrehajtóegységekkel és sínekkel rendelkezik. A vezérléstároló egységet a processzor mind a hat mikromotorjában megduplázták, lehetővé téve a fejlesztőknek még bonyolultabb szolgáltatások beépítését.

"A hálózati eszközöktől ma a fejlett útválasztó funkciótól a többféle protokoll támogatásáig szinte mindent elvárunk" - mondta Pradip Shankar az Intel Edge Processing Operation részlegének a vezetője. "Ez megköveteli, hogy a folyamatos szoftver- és lapkafejlesztés eredménye a fejlesztők kezében legyen és ne csupán a lapkagyártók tervezőasztalán. Ezek az új termékek tükrözik elkötelezettségünket az IXA architektúra folyamatos fejlesztése és piaci támogatása iránt."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról