Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 21. 14:06

Transmeta Crusoe processzoros szervert dob piacra a Rebel.com

A Transmeta alacsony energiafogyasztású Crusoe processszorait eddig főként hordozható számítógépekben láthattuk, ám mostantól szerverekben is találkozhatunk vele.

A Transmeta alacsony energiafogyasztású Crusoe processszorait eddig főként hordozható számítógépekben láthattuk, ám mostantól szerverekben is találkozhatunk vele.

Az ottawai (Ontario, Kanada) Rebel.com 533 MHz órajelű Crusoe 5400 processzorral szerelt NetWinder szerverei kis irodák energiatakarékos internetes megoldásai, melyeknek legfőbb vonzereje a kompakt kialakítás.

A NetWinder gépek tömege kevesebb, mint 1 kilogramm, teljesítményfelvételük pedig 14 watt körül van. A Transmeta és a Rebel.com véleménye szerint egy hasonló teljesítményű "hagyományos" x86 processzoros szerver teljesítmányfelvétele meghaladja a 60 wattot, tömege pedig a 15 kilogrammot.


NetWinder 3100

A NetWinder 3100 internetes szerver legfontosabb feladatai a tűzfal, proxy szerver, internetes tartalom cache, file- és eszközmegosztó alkalmazások futtatása természetesen Linux operációs rendszeren.

"Az elmúlt év során szorosan együttműködtünk a Rebel.com-mal a termék kifejlesztésében. Meg vagyok róla győződve, hogy a legújabb NetWinder gépek teljesítménye és alacsony energiafogyasztása egészen kivételes" - mondta David Ditzel, a Transmeta vezérigazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról