Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 21. 14:06

Transmeta Crusoe processzoros szervert dob piacra a Rebel.com

A Transmeta alacsony energiafogyasztású Crusoe processszorait eddig főként hordozható számítógépekben láthattuk, ám mostantól szerverekben is találkozhatunk vele.

A Transmeta alacsony energiafogyasztású Crusoe processszorait eddig főként hordozható számítógépekben láthattuk, ám mostantól szerverekben is találkozhatunk vele.

Az ottawai (Ontario, Kanada) Rebel.com 533 MHz órajelű Crusoe 5400 processzorral szerelt NetWinder szerverei kis irodák energiatakarékos internetes megoldásai, melyeknek legfőbb vonzereje a kompakt kialakítás.

A NetWinder gépek tömege kevesebb, mint 1 kilogramm, teljesítményfelvételük pedig 14 watt körül van. A Transmeta és a Rebel.com véleménye szerint egy hasonló teljesítményű "hagyományos" x86 processzoros szerver teljesítmányfelvétele meghaladja a 60 wattot, tömege pedig a 15 kilogrammot.


NetWinder 3100

A NetWinder 3100 internetes szerver legfontosabb feladatai a tűzfal, proxy szerver, internetes tartalom cache, file- és eszközmegosztó alkalmazások futtatása természetesen Linux operációs rendszeren.

"Az elmúlt év során szorosan együttműködtünk a Rebel.com-mal a termék kifejlesztésében. Meg vagyok róla győződve, hogy a legújabb NetWinder gépek teljesítménye és alacsony energiafogyasztása egészen kivételes" - mondta David Ditzel, a Transmeta vezérigazgatója.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.