Szerző: Vörös Péter

2001. február 19. 02:00

A Microsoft már kiválasztotta az Xbox japán disztribútorait

[TechWeb] Mindössze két disztribútora ill. marketing ügynöksége lesz Japánban az Xbox-szal kapcsolatban a Redmond-i óriásnak: a játékgyártó Bandai és az Internetes befektetető cég, a Softbank, jelentette be a Microsoft. A Happinet, a Bandai játékainak ill. videójáték szoftvereinek nagykereskedője egy új egységet fog létrehozni a vállalaton belül a Microsoft Xbox japán kiskereskedőknek történő disztribúciójához. A Softbank egy új vállalatot fog létrehozni a játékkonzol értékesítéséhez.

A Microsoft nagyon szeretne betörni a 20 milliárd $-os videójáték piacra, amelyet egyelőre a Sony és a Nintendo ural. A Microsoft úgy döntött, hogy két specialista cégre bízza az Xbox disztribúcióját: az első számú japán játékgyártóra és az első számú japán szoftver cégre.

A tavalyi bemutató óta 6,5 millió PlayStation 2-e konzol kelt el szerte a világon, a Nintendo júliusban fogja bemutatni Gamecube konzolját Japánban és októberben az USA-ban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról