:

Szerző: mz

2001. február 16. 20:34

A Compaq és a Cisco közösen népszerűsítik az IP telefóniát a nagyvállalatoknál

[Mmd] A különféle technológiai és számítástechnikai megoldások vezető nemzetközi szállítójaként ismert Compaq Computer Corporation, valamint az internetes hálózati megoldások terén világszerte piacvezető Cisco Systems Inc. ma bejelentett stratégiai együttműködése a nagyvállalati ügyfelek termelékenységét növelő, költségeit csökkentő és kommunikációs lehetőségeit tovább bővítő IP-telefónia elterjedésének felgyorsítását hivatott elősegíteni.

A megállapodás értelmében a Compaq népszerűsíti a Cisco beszéd-, képjel- és integrált adatátviteli architektúráját (AVVID), amely előtesztelt, integrált, nyílt rendszerű hálózati megoldásokat biztosít a nagyvállalatok számára. A partnerkapcsolat révén a Cisco és a Compaq képes lesz megkönnyíteni ügyfelei számára az átállást a régi alközpontos (PBX) rendszerekről az új AVVID-alapú IP-beszédátviteli megoldásokra. A Compaq Global Services a technológia teljes életciklusán keresztül nyújtott szolgáltatásokkal lehetővé teszi az IP-telefónia gyors és zökkenőmentes bevezetését. A vállalat kísérleti bevezetési szolgáltatása keretében az ügyfelek tesztelhetik az IP-beszédátvitelt, és saját tempójukhoz igazíthatják az átállás ütemét.

Az AVVID IP-telefónia program csupán az első lépést jelenti a Compaq és a Cisco széles körű stratégiai együttműködésében, amely a nagyvállalati technológiák és szolgáltatások területén kialakítandó hosszú távú partnerkapcsolatra épül. A Compaq és a Cisco egyes gyorsan bővülő piacokon is közös programok és szolgáltatások elindítását tervezi.

A Compaq jelenleg két észak-amerikai telephelyén vezeti be az AVVID-alapú IP-beszédátviteli megoldást, a félév végére pedig Egyesült Királyságbeli szervezeténél is befejeződik a rendszer teljes körű telepítése.

A Compaq még ebben a negyedévben négy demonstrációs illetve megoldásközpontot készül létrehozni a nagyvállalati távközlési megoldások bemutatására. A kiválasztott helyszínek: Houston, London, Budapest és München.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.