:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 16. 18:39

Windows XP: az új Windows

[Microsoft] Óriási érdeklődés mellett mutatta be Bill

[Microsoft] Óriási érdeklődés mellett mutatta be Bill Gates a Microsoft legújabb operációs rendszerét, a korábban "Whistler" kódnevet viselő Windows XP-t. A Windows 2000-re épülő operációs rendszer teljesen új felhasználói felülettel rendelkezik, melynek kialakításakor figyelembe vették a felhasználói, kutatási és fejlesztési tapasztalatokat. Az eredmény egy friss, letisztult, színes és barátságos Desktop, melyet könnyű kezelni, növeli a felhasználó munkájának hatékonyságát, egyúttal az új operációs rendszerrel végzett munka élményt és egyre több felhasználói tapasztalatot is ígér. A desktop forradalmi átalakítása a Windows 95 új felhasználói felületének megjelenéséhez hasonlítható.


A megújult Windows kezelőfelület

Az új operációs rendszer két változatban jelenik meg: üzleti célú felhasználásra a Windows XP Professionalt javasolja a szoftvergyártó, otthoni alkalmazásra pedig a Windows XP Home Editiont. A Windows XP béta kettes verziójának megjelenése a következő hónapra várható, a termék 2001 második felében lesz kapható a boltokban.

A felhasználók többek között a különböző eszközök, a digitális média, valamint a webes szolgáltatások területén tapasztalhatnak kibővült alkalmazási lehetőségeket. Ezek mind az otthoni, mind a munkahelyi felhasználás során gazdagabb - az intuíciónak tágabb teret adó - megoldási lehetőségek tárházát kínálják.

A Windows XP meghatározó lépést jelent a Microsoft .NET víziójának beteljesülése útján. Az új operációs rendszerrel működő PC a .NET világának közözéppontjában lesz: a Windows XP alkalmazása révén az eddig egymástól elszigetelt eszközök, alkalmazások és szolgáltatások világából a felhasználó egy teljes, összekapcsolt felhasználói univerzumba léphet; mindez újradefiniálja az ember, a szoftver és az Internet közötti kapcsolatot.

A számítógépgyártó ipar kitörő lelkesedéssel fogadta az új operációs rendszer megjelenését. A legutóbbi hardver fejlesztések és a Microsoft új operációs rendszerének ötvözésével megvalósulhat azon álom, hogy a felhasználó bárhol, bármikor, bármilyen eszközzel elérhesse azokat az információkat, melyekre éppen szüksége van.

A viszonteladók már most hatalmas érdeklődésre számítanak azon termékek vonatkozásában (PC, szoftver, harver, egyéb eszközök), amelyek Windows XP-vel működnek majd, s többen már most olyan termékeket kínálnak, melyek biztosítják a Windows XP platformra történő zökkenőmentes átállást.

  • Windows XP honlap
  • Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

    a címlapról

    Hirdetés

    Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

    2024. április 25. 09:29

    A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.