Szerző: sammer

2001. február 16. 06:24

Új képek jelentek meg a hamarosan megjelenő Steel Soldiers-ből, ami a '96-ban megjelent Z folytatása

Az Eon Digital Entertainment kiadott néhány képet a Bitmap Brothers készülõ Steel Soldiers futurisztikus stratégiai játékának animációiból.

A Steel Soldiers az 1996-ban megjelent "Z" (kiejtve Zed) folytatása. A játék a jövõben játszódik egy tûzszüneti szerződés után, amit két ellenséges hatalmas bolygóközi vállalat írt alá. Mindkét vállallat fõ tevékenységi köre, hogy harci robotokat fejlesztenek, amik segítségével újabb és újabb területeket hódítanak meg a világûrben. Mi éppen egy csapat robot parancsnokaként tevékenykedünk az egyik küldetés alatt, amikor valamilyen okból váratlanul végetér a tûzszünet. Ezután vehetjük kezünkbe az irányítást, hogy felderítsük mi okozta a tûzszünet felbomlását, illetve az a feladat is ránk hárul, hogy kiderítsük, valójában kit tekinthetünk ellenségnek és kit szövetségesnek.

A játék megjelenése leginkább a Dark Reign 2-höz hasonló, azaz 3D-ben mozgathatjuk és forgathatjuk a terepet, illetve tetszés szerint nagyíthatunk rá. Elõdjéhez hasonlóan a Steel Soldiers pályái területekre oszlanak amiket el lehet foglalni, szemben a hagyományos RTS játékok nyersanyag termelésével. Minden pályán 1-1 területtel kezdenek a felek, és a játék folyamán kell elfoglalnuk az eleinte üresen álló területeket, amik ha elfogynak akkor az ellenség birtokából kell a többit megszereznünk. Ezeken a területeken gyárthatjuk le a játékba került 30 féle egységet, amire 20 különbözõ épület áll rendelkezésünkre. A fejlesztõk külön figyelmet fordítanak arra, hogy a játék irányítását a egyéb stílust kedvelõ játékosok is könnyedén elsajátíthassák. Három nehézségi fokozat közül választhatunk, és az elsõ, könnyebb pályákon lépésrõl lépésre tanulhatjuk meg az irányítást. A lényeg menet közben tûnik ki igazán, mivel a nem éppen szokványos játékmód mellett a robotok különbözõ, többnyire humoros egyénisége nagyszerû hangulatot kölcsönöz a játéknak. Hálózatos módban maximum nyolc játékos csaphat össze a 20 többjátékos pályán.
Nézd meg a többi képet is!

A 3D-s valós idejû stratégiai játék ebben a hónapban jelenik meg.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról