Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 15. 15:09

A Gigabyte bejelentette az első VIA KT266 chipkészletes alaplapot

A világ harmadik legnagyobb alaplapgyártója, a tajvani Gigabyte tegnap bejelentette a világ első VIA KT266 chipkészletes alaplapját.

A világ harmadik legnagyobb alaplapgyártója, a tajvani Gigabyte tegnap bejelentette a világ első VIA KT266 chipkészletes alaplapját.

A Gigabyte GA-7VTX alaplap AMD Athlon és Duron processzorokkal használható, SocketA foglalattal rendelkezik, támogatja a 200 és 266 MHz front side bus sebességet valamint a DDR SDRAM memóriát.

A Gigabyte GA-7VTX alaplap bővíthetősége idálisnak mondható, 1 AGP 4x Pro, 1 AMR és 5 PCI foglalat áll a bővítőkártyák rendelkezésére. Az alaplapon található egy 4 csatornás Creative hangvezérlő chip valamint a VIA 686B southbrige, így a Gigabyte GA-7VTX támogatja az ATA/100 egységeket és akár 6 USB eszközt is képes fogadni.

A Gigabyte GA-7VTX a túlhajtás kedvelőit az EasyTune III-mal kényezteti, ami a front side bus és szorzó állítását BIOS-ból teszi lehetővé.

A Gigabyte a GA-7VTX alaplapot szerverekbe, munkaállomásokba és nagy teljesítményű asztali számítógépekbe ajánlja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról