Szerző: Vörös Péter

2001. február 13. 08:30

Lemondott az SAP America elnöke, Chris Larsen

[TechWeb] Az SAP America elnöke, Chris Larsen múlt heti hatállyal lemondott. Az SAP-hez közel álló források szerint a lépés oka az, hogy Larsen igyekezte a cég fejlesztési erőfeszítéseit az USA-ba átterelni valamelyest és ő volt a vezető erő a cég Web-alapú, mySAP.com szoftverének növekvő elfogadtatása mögött - most pedig egyszerűen félretolták az útból.

Az SAP szóvivője azt mondta, hogy az SAP America elnök-vezérigazgatója, Wolfgang Kemna fogja átvenni az elnöki posztot. A szóvivő szerint Larsen azért mondott le, hogy más irányú elfoglaltságot találjon. Kemna tavaly áprilisban lett az SAP America elnök-vezérigazgatója és 13 éve tagja az SAP tágabb németországi vezetőségének. Larsen 6 éve dolgozott az SAP America-nál és 1999. decemberében nevezték ki elnöknek.

Ed Markowitz, az E-strategylabs elemzője szerint Kemna kényszerítette Larsen-t távozásra. A dolog érdekessége az, hogy Larsen végre kezdett sikereket elérni a mySAP.com-mal, amelyet ő segített a világra jönni és amelynek egyik legkiválóbb értékesítője volt.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról