:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 12. 02:48

Amerikában olyan törvény van készülőben, amely tartósan megtiltaná az Internet hozzáférési adókat

Christopher Cox (kaliforniai republikánus képviselő) és Ron Wyden (oregoni demokrata szenátor) nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, amely tartósan megtiltaná az Internet hozzáféréssel kapcsolatos adókat és a jelenlegi Internet vásárlási adó moratóriumot még öt évvel hosszabbítaná meg. A moratórium októberben jár le és megtiltja azt az állami ill. helyi kormányzatoknak, hogy olyan törvényeket hozzanak, amelyek eredményeként egy Internet-es vásárlás egy adóhatóságnál több alá esne. A mostani Cox-Wyden javaslat ("Internet Diszkriminációellenes Törvény") egy tavalyi e-kereskedelmi szövetségi bizottság ajánlásait ismétli meg.

Wyden egy olyan törvényjavaslatot is bemutatott, amely olyan adóegyszerűsítési kritériumrendszert hozna létre, amelyet az állami ill. helyi adóhatóságok használhatnának új adóbeszedési eljárások elkészítésére olyan távoli eladásokra vonatkozóan, mint az Internet vagy a katalógus-alapú kiskereskedelmi tranzakciók. Mihelyt "megfelelő számú állam" egyszerűsítette a beszedést, a kongresszus tagja elkezdhetnének azon dolgozni, hogy az egyszerűsített eljárásokat szövetségi törvénnyé emeljék.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.