:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 12. 02:43

A Network Appliance részvényárfolyama nőtt, miután a cég jól zárta legutóbbi negyedévét

A cég részvényárfolyama 2,81$-ral (7,99%-kal) 38,00$-ra emelkedett pénteken, miután a cég harmadik pénzügyi negyedéves nettó nyeresége 72%-kal nőtt és forgalma közel megduplázódott. A január 26-án véget ért pénzügyi negyedévet a Network Appliance 34,1 millió $-os (részvényenként 9 centes) nyereséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi 19,8 millió $-ral (részvényenként 6 cent), míg forgalom 151,3 millió $-ról 288,4 millió $-ra nőtt (91%-os emelkedés).

A Network Appliance annak dacára tudja hozni eredményeit, hogy az EMC és a Dell is kezdenek betörni a NAS (network attached storage) piacra. A negyedév során olyan jelentős vevőktől kapott megrendelést a cég, mint az Airbus Industrie, az Oracle és a Texas Instruments. A kemény IT környezetben elért jó eredmények magukért beszélnek.

Az áprilisban záruló pénzügyi évben a cég részvényenként 41 centes nyereséget vár, ez az elemzők előrejelzéseinek megfelelő. A 2001-es pénzügyi évben a várható forgalom 1,1 milliárd $, ez szintén megfelel az elemzők várakozásainak. A 2002-es pénzügyi évben a cég részvényenként 55-60 centes nyereséget vár, az elemzők 58 centre becslik ezt a számot.

A NAS piacon a vezető helyet tölti be a Network Appliance, pedig már az EMC (a világ első számú tárolási eszközöket gyártó vállalata) is mutatott be olyan terméket, amely közvetlenül száll a ringbe közvetlenül száll a ringbe a Network Appliance-szel. Egyes elemzők ebből arra a következtetésre jutottak, hogy a Network Appliance ügyfeleket fog elveszíten - nos eddig nem ez a helyzet ...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.