Szerző: Barna József

2001. február 10. 23:31

Magyar legenda: MSI K7T Pro2-A vs. ABIT KT7 RAID összehasonlító teszt

Némileg kiábrándítva azokat, akik valamiféle szittya történetet olvastak volna itt szívesen, el kell mondanom, hogy a Magyar legenda * csupán magyar cikkajánlónk kissé félrevezető elnevezése.

Némileg kiábrándítva azokat, akik valamiféle szittya történetet olvastak volna itt szívesen, el kell mondanom, hogy a Magyar legenda* csupán magyar cikkajánlónk kissé félrevezető elnevezése.

A HARDWARE HunPAGE oldalán jelent meg egy remekbe szabott összehasonlító teszt a címben említett két alaplapról Gergőke és Led tollából. A teszterek hasonló következtetésekre jutnak, mint mi jutottunk ugyanezen lapokat próbára tévő tesztünkben.

Egyvalamiről még nem esett szó az eddigiekben: a stabilitásról. Márpedig kétségbevonhatatlan, hogy a K7T Pro2-A-val a tesztelés hosszúra nyílt ideje alatt semmilyen probléma nem volt. Ez pedig egy igen fontos szempont, ami sokat nyomhat a latba a végkövetkeztetés levonásakor. Az MSI alaplapja ugyanis - mint láttuk - sebességben nem az első; ha többnyire csak elhanyagolható mértékben is, de mindig lemaradt a neves vetélytárstól, és ez önmagában elegendő ok lehet arra, hogy hanyagolják azok, akiknek a teljesítmény minden. Ők azonban nincsenek abszolút többségben, és a többieknek talán épp a K7T Pro2-A ajánlható, mégpedig nyugodt szívvel. Ha ugyanis nem kitűzött célunk, hogy mindenáron túlhajtsuk a rendszerünket, és foggal-körömmel harcoljunk minden egyes tizedszázaléknyi sebesség-növekedésért, hanem csak arra vágyunk, hogy a gyártók szabta eredeti keretek között minél nagyobb biztonságban dolgozhassunk és/vagy játszhassunk, akkor lehet, hogy inkább a KT7-et kell a második helyre szorítani.
Ajánlott olvasmány.

*Amint azt bizonyára sokan tudják, a legenda szó latin beálló melléknévi igenév, melynek jelentése: "olvasandó".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról