:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 9. 07:48

Az előzetes tervekhez képest a TSMC 1 milliárd $-ral csökkenti beruházásait

A 2001-re tervezett beruházási kiadásokat több, mint 1 milliárd $-ral lecsökkentette a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC): a korábbi előrejelzés 3,8 milliárd $ volt, most ez 2,7 milliárd $-ra csökkent le. 2000-ben a cég volt a világ legnagyobb chip gyártója (a tényleges gyártás alapján), tavaly a cég 3,9 milliárd $-t költött kapacitásainak bővítésére.

A cég azt is közölte, hogy azt tervezi, hogy csökkentik a lapkagyártó kapacitás bővítését 2001-ben. A tervezett kapacitás 6%-kal csökkent a korábbi tervhez képest (4,8 millió nyolc hüvelyknek megfelelő lapkagyártásról 4,5 millióra). A tavalyi évhez képest 33%-kal fog nőni a chipgyártó kapacitás. A cég 2000-ben 80%-kal növelte gyártókapacitásait 1999-hez képest.

A kapacitásbővítés lelassítása feltétlenül összefügg a chip piaci helyzet ill. az idei kilátások romlásával.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.