Szerző: Bőle György

2000. március 27. 10:29

Európa messze van

Bár ez a hír nem kifejezetten a HWSW profiljába vág, de én mégis érdemesnek találtam írni róla, mert mindegyikünket érinti.
A Népszabadság szombati számában olvastam, hogy a lisszaboni uniós csúcsot a következő kívánságokkal zárták az Európai Unió vezetői: csökkenjen a munkanélküliség, gyorsuljon a gazdasági növekedés, mindenki tanulja meg az internet használatát.
Rendkívül örvendetes, hogy ennyire kiemelt szerepet osztottak az internetre az EU vezetői, és talán még ennél is nagyobb fegyvertény, hogy felmérték, illetve elismerik annak előnyeit. Na és mi a helyzet itthon? A szomorú valóságot leíró válasz ott lapul a szombati szám egy eldugottabb helyén (a hétvége mellékletben) az Indexes Uj Péter tollából. A cikkíró pillanatok alatt szembesít minket a tényállással, miszerint kormányzati szinten gyakorlatilag semmit nem tesznek az internetre való felkészülés érdekében, és az oktatási rendszer sem preferálja az internetet oly mértékben, mint kéne. Európa messze van, Blair meg minden britnek hálót ígér...

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.