:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 8. 08:17

Gyengén sikerült a CNET negyedéve és az idén várható bevételek összegét is mérsékelte a cég

[Bloombergs] A CNET Networks, amely számítástechnikával kapcsolatos Web-helyeket és TV-műsorokat készít, bejelentette, hogy a negyedik negyedévet 392,1 millió $-os veszteséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért 356,4 millió $-os nyereséggel. A számadatok október 18-ától tartalmazzák a ZDNet eredményeit, akkor vette meg a CNET a ZDNet-et. A cég az idei forgalom előrejelzését 20%-kal csökkentette és elbocsátott 190 alkalmazottat, az összes dolgozók kb. 10%-át.

A CNET-et kilátásai azért ilyen borúlátóak, mert a cég bevételeinek nagy részét a hirdetésekből szerzi, márpedig a .com cégek és a vállalati hirdetők egyaránt visszafogják ezirányú kiadásaikat, ld. a Yahoo esetét, amely szintén csökkentette forgalom ill. nyereség-előrejelzéseit. Arthur Newman, az ABN Amro egyik elemzője szerint a helyzet sokkal rosszabb, mint bárki várta volna. Ugyanakkor Newman szerint a cég 2001-es forgalma 550-580 millió $ között lesz.

A negyedik negyedéves forgalom a tavalyi 38,3 millió $-ról 111 millió $-ra emelkedett. A CNET mostani bejelentése szerint a cég 2001-es forgalma 450-480 millió $ lesz, míg nyeresége 60-80 millió $, és tovább fog folytatódni a veszteséges ill. növekedésre képtelen üzletágak bezárása. A cég szerint az első negyedéves forgalom 86-92 millió $ között lesz, míg Newman szerint 117 millió $ várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.