Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 7. 16:09

Ismét rekorderedmény várható az NVIDIA-nál

Az NVIDIA február 14-én teszi közzé negyedik negyedéves és egész éves pénzügyi eredményeit.

Az NVIDIA február 14-én teszi közzé negyedik negyedéves és egész éves pénzügyi eredményeit.

Az előrejelzések 37 centes részvényenkénti profitról szólnak, ami pontosan 100 százalékos éves növekedést jelent, ugyanis a megelőző év azonos időszakában az NVIDIA részvényenkénti 19 centes nyereséget ért el.

Ami az egész pénzügyi évet illeti, az elemzők 1,23 dolláros részvényenkénti nettó profitra számítanak, 132 százalékkal magasabbra, mint az 1999-ben elért részvényenkénti 53 centes nyereség.

A PC-piac általános visszaesése ellenére úgy tűnik az NVIDIA egyre inkább meg tudja szilárdítani vezető pozícióját a grafikus chipek piacán. Az asztali chipek területén a cég jelenlegi legnagyobb ellenfele az ATi januárban hozta nyilvánosságra utolsó pénzügyi negyedévének adatait, amelyek pontosan 25 százalékkal az elemzők várakozásai felett alakultak, ráadásul az ATi hosszú hónapok után először tudott nyereséget termelni - részvényenként 5 centet.

Mindent egybevetve: az NVIDIA harmadik negyedévében - amely rekorderedménnyel zárult - részvényenkénti 35 centes nettó profitot realizált, aminél az elemzők most további 2 centtel többre számítanak. Ha az NVIDIA képes lesz megfelelni ezeknek az elvárásoknak, újabb rekordbevételt és rekordnyereséget könyvelhet el a kaliforniai grafikus cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról