Szerző: mz

2001. február 5. 20:42

Oracle File System és Oracle Parallel Server Linuxhoz

[Oracle] Az Oracle bejelentette, hogy máris hozzáférhető az Oracle File System és az Oracle Parallel Server Linux operációs rendszeren futó változata.

A népszerű Linux operációs rendszer és az ingyenesen letölthető Oracle Internet File System együttese rendkívül vonzó és költséghatékony megoldást kínál a drága és rugalmatlan Windows NT operációs rendszer és fájlrendszer szorításában dolgozó fejlesztők számára. A Linuxon futó Oracle Parallel Server első ízben kínál a nagyvállalatoknak olyan Oracle adatbázist, amely nagy konfigurációk adatközpontjában Linux fürtökre telepíthető. Az Oracle ügyfelei kritikus fontosságú, nagy rendelkezésre állású vállalati alkalmazásaikat most már az olcsó Linux környezetekben is telepíthetik. A kereskedelemben kapható, Linux platformra készített két termék ismételten aláhúzza, hogy az Oracle támogatja a nyílt forráskódú operációs rendszert.

Az Oracle adatbázis részét képező Oracle Internet File System segítségével a fejlesztők még könnyebben írhatnak és vezethetnek be nyílt, internetes programozási nyelvek – többek között a Java és az XML – használatával megírt tartalomkezelő és együttműködő alkalmazásokat. Az Oracle Internet File System nagyobb méretrugalmasságot, biztonságot és rendelkezésre állást biztosít, mint bármely más jelenlegi fájlrendszer. Ezen felül az Oracle Internet File System egyedülálló módon azt is lehetővé teszi, hogy a fejlesztők a Java alapú alkalmazásprogramozási interfész (API) segítségével kiterjesszék a fájlrendszer képességeit. A Linux fejlesztők kihasználhatják az Oracle Internet File System 2000 novemberében bevezetett új funkcionalitását – a beépített tartalomkezelési jellemzőket és a WebDAV internetes elosztott szerzői és verziókövetési funkciókat – is, amellyel a felhasználók az interneten keresztül együttműködve szerkeszthetnek és kezelhetnek fájlokat.

Az Oracle Parallel Server a Linux platformra kapható legkiérleltebb és legnagyobb bizalmat élvező adatbázis-technológia. A meghibásodás esetén egy percnél rövidebb idő alatt vált át tartalékra, így a linuxos környezetekben nagyságrendekkel javul az alkalmazások és adatok rendelkezésre állása. Az akár 4 csomópontos és 8 processzoros fürtöt támogató Oracle Parallel Server segítségével egy fürt bármely kiszolgálóján futó alkalmazás azonnal hozzáférhet az adatbázis bármely adatához. Az Oracle Parallel Servert használó hardverkiszolgálók együttműködve kezelik az előre megjósolhatatlan munkaterheléseket. Ha valamelyik meghibásodik, a többin tovább futnak az alkalmazások, minimalizálva a munka megzavarását és az adatvesztést. Több Linux-gyártó – a SuSE, a TurboLinux és a VA Linux – tesztelte a Linuxon futó Oracle Parallel Servert, és több hardvergyártó az Oracle céggel szorosan együttműködve állít össze és nyújt ügyfeleinek fürtözött rendszereket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról