Szerző: Vörös Péter

2001. február 6. 07:52

A Sun megvette az adattárolási szoftvereket gyártó LSC-t

Az LSC nagy teljesítményű fájlrendszerekre ill. olyan adattárolási szoftverekre specializálta magát, amelyeket adatmegosztásra, backup-ra, archiválásra használják - mindezek olyan területet jelentenek, amelyek egyre fontosabbak, amint a tárolt adatok mennyisége nő. A 74 millió $-os, részvénycserés ügyletről nem derült ki az, hogy a felvásárlás mikor lép életbe, de valószínűleg erre nem kell sokáig várni, mivel előreláthatóan sem jogi, sem üzleti szempontból nem lesznek gondok a tranzakció körül.

Az adatok széles körű elérhetősége szorosan összefügg a tárolási eszközökkel, amely ezáltal igen forró terület manapság: a Sun-nak két hónapon belül ez már a második tárolási szoftver gyártó cég felvásárlása (a cég decemberben vette meg a HighGround Systems-et). A mostani felvásárlással kapcsolatban annyit elárult a Sun, hogy ezáltal erősödik a pozíciója a nyílt tárolási hálózat szoftverek terén.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról