:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 6. 07:52

Corel veszteséggel zárta a negyedik negyedévet

A Corel bejelentette, hogy a november 30-ával zárult, negyedik negyedévét a cég veszteséggel zárta, főleg amiatt, hogy a szoftvereladások (pl. WordPerfect és CorelDRAW) 34%-kal csökkentek az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest. A negyedéves veszteség 8,6 millió $ volt (ez 12 centet jelent részvényenként), szemben az egy évvel korábbi 4,6 millió $-os (részvényenként 8 centes) nyereséggel. A cég forgalma az 1999-es 60,9 millió $-ról 41,4 millió $-ra esett vissza.

A kanadai cég úgy döntött, hogy meg fog válni szinte minden Linux-szal kapcsolatos tevékenységétől és újra arra összpontosít, amiben a cég hagyományosan jó volt: grafikus termékek (CorelDRAW, PHOTO-PAINT, stb.) és irodai programcsomagok (ld. a tavasszal bemutatandó új WordPerfect Office-t ). Két héttel ezelőtt a cég úgy nyilatkozott, hogy a forgalom évenként minimum 20%-kal fog növekedni, valamint azt is megígérték, hogy a harmadik (augusztusban véget érő) negyedévben már újra nyereséges lesz a vállalat.

John Blaine, a cég pénzügyi vezérigazgatója most arról beszélt elemzőknek, hogy a 2001-es pénzügyi évben a forgalom 8-12%-kal fog emelkedni. A grafikus szoftverek eladásai 15-20%-kal fognak nőni a 2000-es 20,7 millió $-os forgalomhoz képest. A WordPerfect-ből illetve a DTP programokból származó forgalom várhatóan a mostani 20,3 millió $ körül marad.

A negyedik negyedéves kiadások 43 millió $-ról 35 millió $-ra csökkentek - Derek Burney, aki Michael Cowpland augusztusi távozása után vette át a elnök-vezérigazgatói posztot elkötelezett híve a költségcsökkentésnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.