Szerző: Vörös Péter

2001. február 2. 15:52

Oracle-Dell-Red Hat Linux együttműködés

[CNET, TechWeb] A Dell és az Oracle abban állapodott meg, hogy Austin-ban (Texas) létrehoznak egy Linux-központot. A központ tavasszal fog megnyílni és ezt arra fogják használni, hogy teszteljék és finomra hangolják az Oracle adatbázis szoftvereit Intel-alapú (Dell), Linux-ot futtató rendszereken. Az Oracle abba is beleegyezett, hogy a Linux-os Oracle 9i adatbázis elkészítéséhez is Dell PowerEdge szervereket ill. PowerVault tárolóeszközöket fognak használni.

A Dell tervei szerint a Linux-központot Oracle-alapú alkalmazások tesztelésére és finomhangolására fogják használni Red Hat Linux-ot futtató gépek segítségével. A cég ezenkívül azt tervezi, hogy a központot arra is fogják használni, hogy az ügyféladatokat Intel/Linux-on futó Oracle adatbázisokra migrálják.

Michael Rocha, az Oracle igazgatója kihangsúlyozta, hogy a Linux és az ipari szabványok egyre fontosabbá válnak a vállalati piacon és a most bejelentett együttműködés révén éppen ezen ügyfelek számára tudnak szállítani termékeket előre meghatározott Linux-alapú gépekre, ez pedig lehetővé teszi azt, hogy még nagyobb bizalommal használjanak Linux-alapú vállalati alkalmazásokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról