:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 2. 15:31

A Sega Japánban is csökkenti a Dreamcast árát

[CNet] A Sega nemrégiben jelentette be, hogy márciusban felhagy a Dreamcast játékkonzol gyártásával és a felhalmozott kb. kétmilliós raktérkészletet kedvezményes áron árusítja ki.

[CNet] A Sega nemrégiben jelentette be, hogy márciusban felhagy a Dreamcast játékkonzol gyártásával és a felhalmozott kb. kétmilliós raktérkészletet kedvezményes áron árusítja ki.

A vállalat mai nyilatkozata szerint a gép ára Japánban is csökkenni fog, március elseje után a szigetországban 86 dollárnak megfelelő yen-ért vásárolható meg a Dreamcast. 1998-as megjelenésekor a gép Japánban 259 dollárnak megfelelő japán yen-ért volt kapható, ám a Sega nem bírt lépést tartani a Sony PlayStation és a PlayStation2 eladásaival, ezért folyamatosan csökkentenie kellett a Dreamcast árát. Ez a Sega-nak komoly veszteségeket okozott, ami a Dreamcast gyártásának leállításához vezetett.

Ám nem feltétlen jár rosszul az, aki megveszi a Dreamcast-ot, ugyanis a Sega 2001-ben 30 játékot kíván kiadni a gépre, ezen kívül a Dreamcast hardvert számos más elektronikus eszközbe kívánja eljuttatni. Az első ilyen megállapodás már meg is született, a Pace Micro Technology digitális set-top boxa lesz képes a Dreamcast játékok futtatására.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.