Szerző: Vörös Péter

2000. március 2. 19:10

A Rambus részvényei már 300$ felett vannak

Kedden például 25%-kal nőtt az árfolyam, miután a Hyundai és az Infineon is jó hírekkel szolgált a Rambus (RDMRAM) memória gyártással kapcsolatban: sikeres tesztgyártást hajtott végre e két cég. Ez egyébként azt is jelenti, hogy immár öt memória gyártó rendelkezik megfelelő minősítéssel az RDRAM-ok gyártásához. Elemzők szerint azonban jórészt spekulánsok állnak a mostani részvényárfolyam növekedés mögött.

Kedden például 25%-kal nőtt az árfolyam, miután a Hyundai és az Infineon is jó hírekkel szolgált a Rambus (RDMRAM) memória gyártással kapcsolatban: sikeres tesztgyártást hajtott végre e két cég. Ez egyébként azt is jelenti, hogy immár öt memória gyártó rendelkezik megfelelő minősítéssel az RDRAM-ok gyártásához. Elemzők szerint azonban jórészt spekulánsok állnak a mostani részvényárfolyam növekedés mögött. A Rambus részvények egyébként tavaly szeptember-októberben 80$ körül álltak, az igazi nekilendülés februárban kezdődött. A Sony ekkor jelentette be, hogy az egyébként március 4-én bemutatandó PlayStation 2 játékkonzolban Rambus memóriát fog használni; az Intel pedig a Willamette processzorokhoz készít Rambus-t is támogató chipset-eket és 250 millió $-t fognak az Infineon-ba fektetni a Rambus gyártást támogatandó. Az IDC piackutató cég szerint az idén szállítandó memóriák 11%-a Rambus lesz, míg a konkurens DDR DRAM részarányát 10%-ra teszik; a Dataquest szerint a Rambus részaránya 16%-os lesz az idén és 53% jövőre. [CNET, The Register]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról