:

Szerző: mz

2001. január 12. 22:22

Kétprocesszoros MSI alaplap: 694D Master-S

Az MSI bemutatta új, a keresztségben 694D Master-S nevet nyert kétprocesszoros alaplapját, mely integrált SCSI vezérlőt is tartalmaz.

A kétprocesszoros alaplapok a nagy teljesítményt igénylő felhasználók által alkalmazott megoldások legérdekesebbjei. Az MSI a piaci igényekre válaszul indítja útjára kétprocesszoros alaplapját, mely integrált, nagysebességű Adaptec Ultra 160 SCSI vezérlőt is tartalmaz. Ugyan más gyártók is készítenek VIA 694X lapkakészletre épülő kétprocesszoros alaplapokat, de egyedül az MSI lapja tartalmaz SCSI vezérlőt. Az integrált vezérlő megkönnyíti a bővítéseket, ugyanakkor jelentős teljesítménynövekedést hozhat.

Az MSI 694D Master-S két Socket 370 foglalatot tartalmaz, formátuma ATX. Az alaplapba Intel Pentium III FC-PGA processzorokat lehet helyezni, legfeljebb 1 GHz órajellel. A processzorfoglalatok mellett helyet kapott még egy AGP Pro, egy CNR és négy DIMM memóriafoglalat is, melyekbe legfeljebb 2 Gbyte RAM helyezhető. Az 5 PCI foglalat révén kiválóan bővíthető további kiegészítő kártyákkal is.

Az MSI 694D Master-S rendelkezik továbbá a hibakeresést támogató D-LED-del. A feszültségek, hőmérsékletek, a merevlemez és memória állapotának követésére intelligens felügyeleti eszközöket használ, melyekkel adott esetben egy-egy alkatrész meghibásodását is megelőzhetjük.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.