:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 9. 15:27

Lehet, hogy a Corel új stratégiája részeként a cég megválik a Linux üzletágtól?

A céghez közel álló források szerint a Corel január 23-án közzé teszi új üzleti stratégiáját, amelynek részeként valószínűleg megválnak a Linux divíziótól. A hírek jó hatással voltak a cég részvényárfolyamára, a Nasdaq-en 7,5%-kal, míg a torontói értéktőzsdén 4,5%-kal nőtt a Corel.

A feltevések szerint az új stratégiának három alapköve lesz: 1. a Linux üzletágtól való megválás; 2. megújult elkötelezettség a grafikus ill. office csomagok mellett; és 3. valamilyen egyelőre ismeretlen típusú közös vállalkozás a Microsoft-tal. Ez utóbbival kapcsolatban az elemzők még mindig várják a részleteket az októberben a Microsoft-tal kötött megállapodást illetően. Az akkori megállapodás részeként a Microsoft 135 millió $-t fektetett a Corel-be.

A Corel már novemberben felvetette a Linux üzletágtól való megszabadulás gondolatát. A cég 1999-ben lépett be a Linux piacra, azonban a lépés nem hozta meg a hozzá fűzött reményeket: legutóbbi kilenc hónap alatt a Linux-os árbevétel mindössze 6,1 millió $ volt szemben az eredetileg tervezett 20 millió $-os célkitűzésnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.