Szerző: Vörös Péter

2000. március 2. 19:04

Az EU ragaszkodik az on-line értékesítési adó tervhez

Az Európai Bizottság megerősítette, hogy a on-line zene, videó és szoftver eladásokra kivetett értékesítési adó tervc az EU-n kívüli országokból kívülről történt letöltésekre is vonatkozni fog. Azonban konkrét javaslat ez ügyben még hónapokig nem várható, jelentette ki Jonathan Todd a bizottság szóvivője (kb. a nyár előttre várható a javaslat).

Az Európai Bizottság megerősítette, hogy a on-line zene, videó és szoftver eladásokra kivetett értékesítési adó tervc az EU-n kívüli országokból kívülről történt letöltésekre is vonatkozni fog. Azonban konkrét javaslat ez ügyben még hónapokig nem várható, jelentette ki Jonathan Todd a bizottság szóvivője (kb. a nyár előttre várható a javaslat). A deklarált cél az, hogy az EU-központú cégekkel egyenlőek legyenek a versenyfeltételek, függetlenül attól, hogy azok az Interneten vagy kiskereskedelmi hálózaton keresztül értékesítenek. Jelenleg a zenei eladások töredéke folyik csak az Interneten keresztül, de a digitális letöltés erőteljes növekedésére számítanak a szakértők, mivel az Internet hozzáférés aránya folyamatosan nő és terjednek a CD-minőségű felvételi technológiák is. [CNET]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról