Szerző: bzd

2001. január 3. 21:26

AMD Athlon 1200@1728MHz

A minden rekordot megdöntő tuning eredményeiről híres Bunnys Workshop most sem tétlenkedett... A feltételezhetően nem teljesen épelméjű japán kollégáink egy eredtileg 1200MHz-es AMD Athlon (Thunderbird) procit öntöttek nyakon egy kevés folyékony nitrogénnel... (ez nagyjából -200°C-ot jelent!)

A minden rekordot megdöntő tuning eredményeiről híres Bunny's Workshop most sem tétlenkedett... A feltételezhetően nem teljesen épelméjű japán kollégáink egy eredtileg 1200MHz-es AMD Athlon (Thunderbird) procit öntöttek nyakon egy kevés folyékony nitrogénnel... (ez nagyjából -200°C-ot jelent!)

Amint az a képen is látható, a hőszigetelésre és a párásodás kivédésére nem fordítottak túl nagy gondot, igaz ilyen alacsony hőmérsékletnél a jelenlegi elrendezéssel csak a hűtő alja és a proci kerámiája közé kell tenni valamit, ami megakadályozza ott a jegesedést. A rendszert nyilván csak a rekordkísérlet kedvéért dobták össze, huzamosabb használat esetén ugyanis ez a hűtési megoldás nem igazán praktikus, lévén, hogy a folyékony nitrogén igen gyorsan párolog. Érdemes megfigyelni a képen a RAM hűtését! Az alaplap egy GigaByte GA-7DXC volt.

A Bunny's Workshop egyébként már számos rekordot tudhat a magáénak, eredményeik hitelességét H.Oda, a WCPUID program írója is visszaigazolta. (A WCPUID ugyanis az órajel függvényében generál egy hexa kódot, amit a program az "OK" gomb alatt meg is jelenít. Csak H.Oda ismeri a kulcsot, tehát ha a hexa kódot rendben találja, akkor a képet nem hamisították meg.)

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról