Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 3. 18:27

Új processzorhoz új chipset: Intel i810E2

[Mmd] Korábban már szóltunk a 800 MHz sebességű Intel Celeron processzor bejelentéséről. Ezzel egyidőben egy új chipskészletet is bejelentett az Intel, az alacsony árkategóriás value PC-kbe szánt i810E2-t.

[Mmd] Korábban már szóltunk a 800 MHz sebességű Intel Celeron processzor bejelentéséről. Ezzel egyidőben egy új chipskészletet is bejelentett az Intel, az alacsony árkategóriás "value PC"-kbe szánt i810E2-t.

Az Intel 810E2 chipset révén a value PC-knél új technológiákat vezetnek be, mint például egy továbbfejlesztett I/O hub-ot, az ATA-100 Ultra DMA merevlemez-meghajtók támogatását, valamint az új USB vezérlőket, amelyek négy "plug-and-play" portot támogatnak különböző rendszereszközök csatlakoztatásához. A chipkészletek intelligens módon biztosítják az információ áramlását a számítógépen belül.

Az Intel bejelentett két új alaplapot is OEM-gépekhez, amelyek támogatják az Intel 810E2 chipsetet: a "microATX" D810E2CA3-at és a "FlexATX" Intel Desktop Board D810E2CB-t. Az alaplapok egyaránt támogatják a Pentium III és Celeron processzorokat. Az ezekre a termékekre épülő rendszerek piaci megjelenése 2001 első negyedévében várhatóak.

1000 darabos mennyiség esetén az Intel 810E2 chipset ára 27 USD.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról