Szerző: Vörös Péter

2000. december 23. 15:19

Az Apple új generációs operációs rendszere, az Mac OS X várhatóan február végén jelenik meg

[ZDNN] A béta tesztelések a végső fázisban vannak az új Mac operációs rendszerrel kapcsolatban: már nem lesznek feature változtatások a megjelenő verzióban a mostani béta változathoz képest. Még az is elképzelhető, hogy valamelyik januári vagy februári Apple bemutatón fogják piacra dobni az új operációs rendszert: január 9-12. között lesz a Macworld Expo San Francisco-ban, míg február 22-24. között a Macworld Expo Tokióban. A ZDNN értesülései szerint a Mac OS X szállítási dátuma február 24 lesz.

Az Apple azt is megerősítette, hogy a Mac OS X-ben a Java 2 implementáció támogatni fogja az új Aqua interfészt. Ellenben a Java 2 for Mac OS 9 lekerült a napirendről: az Apple megpróbálta az implementációt a jelenlegi operációs rendszerrel, de a projekt műszaki akadályokba ütközött. Bár a cég nem részletezte a benchmark eredményeket a Mac OS X Java 2-vel kapcsolatban, egyes források szerint az 1,8-szeres sebességgel fut az új op rendszer által támogatott több processzoros rendszereken és az eredmények várhatóan tovább javulnak a megjelenésig.

Az Apple azt is elmondta, hogy a Mac OS X végső változata jelentősen jobban fogja futtatni az olyan multimédiás programokat, mint pl. az Apple Final Cut Pro ill. iMovie.

A QuickTime következő változata valószínűleg támogatni fogja az MPEG-4 videó formátumot, egyelőre a videó formátum elemzése folyik. Az Apple azt is bejelentette, hogy a USB 2.0 támogatása egyelőre nem lesz benne az OS X-ben, de ha megfelelő keresletet tapasztalnak az új USB szabvány iránt, akkor viszonylag gyorsan implementálni tudják azt.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.