Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 20. 23:48

A Creative Technology részvényárfolyama leesett, miután a társaság profit-figyelmeztetést tett közzé

A video- és hangkártyáiról ismert Creative Technology részvényeinek árfolyama egy éve nem látott mélységbe zuhant, miután a társaság bejelentette, hogy negyedéves árbevételei 5-7 százalékkal a várakozások alatt maradnak.

A társaság részvényeinek értéke 1,10 szingapúri dollárral (5,6 százalékkal) csökkent és 18,60 szingapúri dolláron állapodott meg, de a kereskedés folyamán az árfolyam érintette az éves minimumnak számító 18,30 szingapúri dollárt is.

A Creative kedden tette közzé azt a nyilatkozatot, melyben közölte, hogy a negyedéves bevétel mindössze 410 és 420 millió dollár között várható.

A bevétel csökkenését az OEM-ek és rendszerintegrátorok irányából megnyilvánuló keresletcsökkenésnek tulajdonítja a cég. Azaz a valós indok nem más, mint a már sokat emlegetett kiskereskedelmi PC-piac válsága.

Miután a Creative termékei jellemzően ezen a piacon vannak jelen, nem csoda, ha a válság őket is utolérte. Mélyebb jelentőséget valószínű azért sem érdemes a csökkenés mögött keresni, mert a társaság előző negyedévét 304,4 milliós rekordbevétellel és 13 százalékos éves szintű növekedéssel zárta.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.