Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 14. 20:49

Szorosabbra fűzi kapcsolatait a Compaq és a Turbolinux

[CNet ] A Compaq és a Turbolinux között már korábban is érvényben volt egy megállapodás, melynek értelmében a Turbolinux biztosította a Compaq Linux-os gépeihez a felhasználói és terméktámogatást. A mai bejelentés értelmében a Turbolinux operációs rendszere ezentúl több Compaq szerveren is megtalálható lesz, a vállalatok ezenfelül a távolabbi jövőben is együttműködnek a marketing és értékesítés területein.

A ma nyilvánosságra hozott megegyezés komoly lökést adhat a Turbolinuxnak, aki a jelenlegi piacvezető Red Hat babérjaira tör. A Compaq előre installálja a Turbolinux-ot Intel processzoros Proliant szervereire, de az operációs rendszer a Compaq Alpha-alapú kiszolgálóira is telepíthető lesz - a vevő kívánságai szerint.

Japánban még az idén megkezdődik a Turbolinux-os Compaq Proliant szerverek szállítása, az Egyesült Államokban 2001 első negyedévében kerülnek piacra ezek a gépek.

Az egyezség részeként a Compaq bevonja a Turbolinuxot fejlesztési prgramjaiba, valamint a Turbolinux csomagokat használja fel a Linux operációs rendszer és a Linux-alapú megoldások népszerűsítéséhez. A Turolinux ezen felül optimalizálja szoftvereit a Compaq kiszolgálókhoz.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.