Szerző: mz

2000. december 14. 20:02

Java digitális személyi asszisztensekhez

A Sun Microsystems bejelentette, hogy megkezdi a Java 2 Platform, a Micro Edition (J2ME) és a Mobile Information Device (MID) profil fejlesztői változatának szállítását PalmOS rendszerre.

A Palm és a Sun is egyetértenek abban, hogy további ipari résztvevőket is be kell vonni egy PDA-khoz készülő programozási interfész specifikációinak elkészítésébe.

A J2ME lehetővé teszi, hogy a PDA-, mobiltelefonok vagy egyéb hasonló elektronikus eszközök Java alkalmazásokat futtassanak. A feladatok megoszthatók az ügyfél és a kiszolgáló között, így kevés memóriával és korlátozott számítási teljesítménnyel rendelkező eszközökön is működik. A MID a J2ME felett fut, lehetővé teszi interaktív szolgáltatások létesítését mobil eszközökön. A MID nyílt forráskódú, a meglévő szabványokon alapuló protokoll bármely eszközhöz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról