:

Szerző: mz

2000. december 14. 20:02

Java digitális személyi asszisztensekhez

A Sun Microsystems bejelentette, hogy megkezdi a Java 2 Platform, a Micro Edition (J2ME) és a Mobile Information Device (MID) profil fejlesztői változatának szállítását PalmOS rendszerre.

A Palm és a Sun is egyetértenek abban, hogy további ipari résztvevőket is be kell vonni egy PDA-khoz készülő programozási interfész specifikációinak elkészítésébe.

A J2ME lehetővé teszi, hogy a PDA-, mobiltelefonok vagy egyéb hasonló elektronikus eszközök Java alkalmazásokat futtassanak. A feladatok megoszthatók az ügyfél és a kiszolgáló között, így kevés memóriával és korlátozott számítási teljesítménnyel rendelkező eszközökön is működik. A MID a J2ME felett fut, lehetővé teszi interaktív szolgáltatások létesítését mobil eszközökön. A MID nyílt forráskódú, a meglévő szabványokon alapuló protokoll bármely eszközhöz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.