Szerző: Vörös Péter

2000. december 13. 11:13

Csökkent az Applied Materials részvényárfolyama

[Bloombergs] Több más félvezetőgyártó eszköz készítő céghez (pl. Novellus Systems, Lam Research, Teradyne) hasonlóan a piacvezető Applied Materials (a világ legnagyobb félvezetőgyártáshoz szükséges berendezéseket gyártó cége) sem kerülte el sorsát, miután egyes elemzők szerint jövőre a chip gyártók nem fognak annyit költeni gyárakra, mint az idén.

Korábban a kiadások 20%-os növekedése volt várható az Intel-nél, most úgy tűnik, hogy nem nőnek a kiadások az ideihez képest. A memória chip gyártók korábban azt tervezték, hogy új eszközöket fognak vásárolni a nagyobb lapkákon történő chip gyártáshoz - most úgy tűnik, hogy ezeket a terveket elhalasztják.

Az Applied Materials részvényárfolyama kedden 5 7/16$-ral (10,67%-kal) 45,50$-ra esett vissza. A cég részvényárfolyama idén már 26%-ot csökkent, bár a tegnapi csökkenésig 27%-ot emelkedett a részvényárfolyam csütörtök óta.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.